Corona virus

Corona virus
De kans dat je besmet raakt met het coronavirus is klein. Maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de tandarts of mondhygiënist moet.
Goede hygiëne is van belang 
Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, blijft goede hygiëne van belang.
1. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima
2. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg
3. Raak je ogen, mond en neus zo min mogelijk aan
Praktijken zijn gewoon open
Mondzorgpraktijken volgen de richtlijn Infectiepreventie en hoeven op dit moment geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Ze houden de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten en handelen ernaar wanneer dat noodzakelijk is. Neem bij vragen contact op met de praktijk. 
Wanneer moet je je afspraak afzeggen? 
Als je verkoudheidsklachten (hoesten, niezen) hebt EN de afgelopen 2 weken in een land/regio geweest bent met geweest waar het coronavirus wijdverspreid is:
- China, Hongkong en Macau
- Singapore
- Zuid-Korea
- Iran
- de Noorditaliaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië
OF de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus.
Als je koorts hebt (38 graden of hoger) met daarbij hoesten of kortademigheid, neem dan telefonisch contact op met je huisarts. 
Wat kan opvallen in de mondzorgpraktijk
Heb je een afspraak bij de tandarts? Alle behandelingen kunnen worden uitgevoerd, maar let wel even op de volgende punten:
Mondkapjes
Om jou en zichzelf te beschermen draagt de tandarts tijdens de behandeling altijd een mondkapje. Dit mondmasker heeft niets te maken met de recente corona-uitbraak. Overigens zijn er geen mondkapjes bij de tandarts verkrijgbaar voor eigen gebruik. Ze bieden ook geen bescherming tegen het coronavirus.
Hand geven
Misschien geeft de tandarts jou geen hand geeft bij binnenkomst. Niet om onaardig te zijn, maar om de kans op een mogelijke besmetting te beperken. Wil jij hem op jouw beurt niet de hand schudden? Geef dat dan duidelijk aan om misverstanden te voorkomen.
Publieksinformatienummer geopend 
De meest recente informatie over het coronavirus staat op de site van het RIVM. Met vragen over het coronavirus kan iedereen ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351 van de rijksoverheid.
Hoe kunnen wij u helpen?